Analyse van uw vloot

Weet u eigenlijk hoeveel uw vloot u echt kost? Kent u alle parameters die noodzakelijk zijn om dit in kaart te brengen?

Een analyse van uw vloot met daarbij een TCO-gerichte strategie, zal u hierin niet enkel een beter inzicht geven; het zal u bijkomend iets in handen geven waarmee u de integratie van geëlektrificeerde voertuigen kan verantwoorden!

Zulk een analyse staat volledig los van onze andere services en kan dus apart geboekt worden. Het is uiteraard mogelijk om nadien samen over te schakelen naar bv een gezamenlijk vlootbeheer met elktrificatie.

Deze analyse is eigenlijk de basis naar uw toekomstig succes met uw vloot. Doe ze zeker en vast; ze zal nadien helpen bij het maken van de juiste keuzes!

Strategisch vlootbeheer​

De huidige fleet-wereld evolueert zeer snel. De traditionele wagen met een dieselkaart eraan gekoppeld is voorbijgestreefd. Uw medewerkers verwachten andere oplossingen! En zelfs indien u op een meer conservatieve manier wenst te werken; welke wagens moet u dan kiezen rekening houdend met een sterk evoluerend fiscaal landschap?

Of stapt u toch mee in de huidige trend van elektrificatie? Is dit wel de juiste oplossing voor u en uw medewerkers? En indien zo, gaan we dan voor elektrische wagens, of nemen we toch een tussenstap en kiezen we voor plugin-hybride wagens?

Misschien wensen uw medewerkers zelfs meer en/of andere oplossingen dan de Belgische melkkoe! Een e-bike is momenteel de hype en helpt bijkomend nog bij het welzijn en de gezondheid van uw medewerkers.
Waarom dit niet koppelen aan een mobiliteitskaart of zelfs een volledige switch maken richting het mobiliteitsbudget!

U merkt het, veel vragen en dikwijls een complexe oefening. Wij kunnen, samen met u, de juiste keuze maken en uw medewerkers de juiste oplossing aanreiken!

Operationeel vlootbeheer

Eens de strategie is uitgetekend, kunnen wij u helpen bij het dagdagelijks beheer van oa:

  • Wagens en tankkaarten
  • Laadinfrastructuur en laadpassen
  • Openbaar Vervoer en fietsen
  • Parkingabonnementen
  • Mobiliteitskaarten en het mobiliteitsbudget


Maar daarbuiten uiteraard ook de nodige processen volgen/in orde brengen rondom:

  • Human Ressources (Voordeel Alle Aard)
  • Boekhouding (Facturatie)
  • Boetes en Schades (Doorfacturatie)
  • Verbruik (Brandstof en Elektriciteit)


We kunnen dit zowel ter plaatse doen, alsook vanop afstand. Dit steeds in samenspraak met u.

Elektrificatie

Is “knuffelcontact” het woord van 2020? Dan is “Elektrificatie” dit in 2021 zeker en vast in de fleetwereld!

Merken worden steeds meer gepushed door de landelijke, maar ook Europese overheden om co2 fors terug te schroeven. De hybride en elektrische voertuigen worden naar onze oren gesmeten! Maar de implementatie ervan binnen uw vloot… dat is iets minder éénvoudig…

Alhoewel, met onze ervaring binnen dit domein kunnen we u zeker en vast helpen met uw challenges voor uzelf en voor uw medewerkers. U stelt zich waarschijnlijk vragen over welke wagens u moet kiezen; maar hebt u ook al stilgestaan bij de partners voor laadinfrastructuur en Laadpassen?

Gaat u uw wagens laten laden op kantoor, publiek, of bij de medewerker zelf? En hoe zit het dan met die fast-chargers; gaat u ze toestaan? Is uw infrastructuur wel klaar voor elektrisch rijden; en zoniet, welke investeringen moet u maken? Misschien hoeft u (bijna) niks te investeren in infrastructuur en kunnen uw medewerkers toch op weg met een elektrische wagen!

Op al deze vragen, hebben wij niet enkel antwoorden; maar ook oplossingen!

Neem zekers eens een kijkje op onze product-pagina!

Opleidingen & Coaching

Het is voor uw medewerker niet altijd éénvoudig om de steeds wisselende markt binnen mobiliteit in België op te volgen. Niet alleen de modellen van de wagen evolueren pijlsnel, de fiscaliteit die erbij hoort, evolueert misschien nog sneller.

Wenst u uw medewerkers op de hoogte te brengen van de huidige situatie; dan kunnen we hiervoor een cursus organiseren. Dit kan over de verschillende domeinen van modern mobiliteitsmanagement.

Heeft u liever dat uw medewerkers bijgestaan worden gedurende een paar uren of een paar dagen teneinde hun te coachen in een aantal domeinen? Ook dat kan! We kunnen uw medewerkers coachen tijdens hun dagdagelijkse taken en deze bijsturen naar een hoger niveau.

Elke opleiding en/of coaching kan op maat gebracht worden. Op deze manier haalt u maximaal rendement uit uw investeringen!

Mobiliteitspolicy & Catalogusopbouw

Na een grondige analyse van uw vloot, moeten de regels gedefinieerd worden. Zonder deze regels zal het al snel fout lopen met het beheer van uw mobiliteitsoplossingen. Uw medewerkers hebben regels nodig waarvan ze weten dat deze gevolgd moeten worden. Ook moet er gedefinieerd worden welke kosten er voor de medewerkers verbonden zijn aan de mobiliteit die u hen aanbiedt.

Geef hen aan hoe een voordeel alle aard bepaald wordt; weten ze wie de boetes moeten betalen, wie betaalt de schade? En hoeveel moeten ze betalen? Hoe mogen ze hun wagen opladen, waar mogen ze opladen? Wie betaalt het opladen en wie betaalt eventueel het laadstation dat thuis geïnstalleerd wordt?

Allemaal vragen met antwoorden die opgelijst moeten worden in een duidelijk policy opdat er nadien geen discussies kunnen zijn!

Finaal zal u ook moeten definiëren welke wagens u in deze policy zal plaatsen. Welke merken, modellen passen in uw budgetten? Wat is de TCO van deze wagens en bij welke leasemaatschappijen vinden we de beste prijzen? Met onze expertise en ervaring met de verschillende partijen vinden we voor u de budgetvriendelijkste oplossing in samenwerking met de juiste partijen voor u!

Fleet Discoveries

Niets zo leuk om de wagens uit de policy te kunnen ontdekken in reallife!
Maar moeten uw medewerkers hiervoor wachten op een autosalon, of moeten ze zelf de verschillende dealers bezoeken? Totaal niet! Tesamen met uw en/of onze fleetpartners organiseren wij uw eigen autosalon!

Een autosalon op uw maat; met uw merken, uw partners, uw mobiliteitsoplossingen! Geef uw medewerkers de kans om al hun vragen rond mobiliteit en uw eigen policy rechtstreeks te stellen aan de specialisten! Geef ze de kans om de juiste keuze te maken!

Het is ook een mogelijkheid om met uw medewerkers te praten in een ontpannen sfeer; met een hapje en een drankje. Leer uw medewerkers echt kennen terwijl ze een nieuwe mobiliteitsoplossing kiezen: een win-situatie voor iederéén!

Organiseer uw eigen fleet-discovery en verbaas uzelf van de impact van dit event op uw medewerkers! Een event waarvan nog lang nagepraat zal worden!

Vraag zeker naar de mogelijkheden: de prijs van zulk event zou u wel eens positief kunnen verrassen!

Fleet Drivings

Elektrisch rijden is niks voor mij… het is niet leuk… ik kan niet laden… We hebben ze allemaal reeds gehoord; de excuses om het niet te doen!

Tot… tot ze met de wagens kunnen rijden en vernemen dat hun voordeel alle aard beduidend lager is dan een gelijkaardige conventionele wagen; dan zijn ze zeer snel verkocht en willen ze onmiddellijk een elektrische wagen.

Laat het hun ook ontdekken; wij kunnen voor u testritten organiseren, kleine events maken waarbij verschillende modellen ter beschikking staan om ermee te rijden. We kunnen zelfs een ganse roadmap uittekenen zodat ze de wagens leren ontdekken in het gewone verkeer.

Hou er rekening mee dat uw vloot in 2026 elektrisch moet zijn om nog aftrekbaar te zijn voor uw onderneming. Zet die eerste stappen nu. U zal er op termijn uw voordeel uit halen!